China Bekroont Samos!

Posted by
|

Sinds 2009 begon de Chinese markt, de Samiotische wijn meer en meer écht te erkennen…

Deze toenemende erkenning en de constant groeiende vraag, resulteerde in augustus van 2012 in prachtige scores, gepubliceerd door het prestigieuze Chinese wijntijdschrift WINE. In een wedstrijd georganiseerd door dit tijdschrift, werd Samos Nectar 2006 bekroond met de Grand Golden Bottle Award met een rating van 96,9! De Samos Grand Cru 2011 in dezelfde wedstrijd, kreeg een 87,2 score en won daarmee de bronzen medaille!

Samos Grand Cru 2006

De Samos Nectar 2006 heeft duidelijk veel indruk op de jury gemaakt, en dat is een bemoedigend teken voor de positie van Samoswijn op de Chinese markt. Het bewijst dat de authentieke smaak van het traditionele wijnmaken een element is dat twee zeer verschillende delen van de wereld bij elkaar kan brengen.

Zoals hierboven al vermeld, begon de grotere export naar China in november 2009 en laat het sinsdien een dramatische stijging zien. De eerste jaren van openstelling van de markt was de stijging ieder jaar gemiddeld 105%. Ook in 2012, waar de markt stabiliseerde bij een constante groei van 30%.

De verwachting is dat de export van Samoswijn naar China zich in 2013, in deze lijn zal voortzetten.


Meer over de wijnen van Samos:


 

DE NIEUWSBRIEF
samos-magazine.nl

Ontvang periodiek een overzicht van de laatste berichten en gebeurtenissen op de website. Vul hieronder uw naam en emailadres in:


* 100% privacy, uw email-adres wordt niet doorgegeven aan derden en ook niet voor andere doeleinden gebruikt.