Man op Ikaria Vergeet te Sterven

Posted by
|

Stamatis Moraitis

Stamatis Moraitis


Ikaria, departement Samos

Op 3 februari jl. overleed Stamatis Moraitis, de “knuffel-opa” van de internationale media die zich zijn exacte leeftijd niet meer kon herinneren, 36 jaar nadat er longkanker bij hem was vastgesteld.

Negen artsen hebben de diagnose destijds bevestigd en ook gaven ze hem nog negen maanden tot een jaar te leven. In diverse interviews die hij sinds die tijd gegeven heeft zegt hij dat het geheim van zijn lange leven een combinate is van zijn zelfgeproduceerde wijn en andere Ikariotische producten.

Ik verwachtte te sterven, maar het gebeurde gewoon niet

Moraitis verbleef tijdelijk in de Verenigde Staten waar hij behandeld zou worden, maar keerde al gauw terug naar zijn eiland Ikaria omdat hij weigerde chemotherapie te ondergaan en niet akkoord ging met de medicatie die hem werd voorgeschreven door de Amerikaanse artsen.

Het enige wat belangrijk voor hem was, was zijn tuin en de wijngaarden van zijn ouders. Ironisch genoeg ontdekte hij na 30 jaar, toen hij met verbeterde gezondheid terugkeerde naar de Verenigde Staten, dat al zijn voormalige artsen overleden waren.

“Ik verwachtte te sterven, maar het gebeurde gewoon niet. ‘s Avonds liep ik naar de lokale taverne waar ik met mijn vrienden, backgammon en het drinken van een wijntje, tot middernacht de avond doorbracht”, zei hij in een interview.
Zijn begrafenis werd vandaag, gehouden.DE NIEUWSBRIEF
samos-magazine.nl

Ontvang periodiek een overzicht van de laatste berichten en gebeurtenissen op de website. Vul hieronder uw naam en emailadres in:


* 100% privacy, uw email-adres wordt niet doorgegeven aan derden en ook niet voor andere doeleinden gebruikt.