Eenvoudige Recepten: Deel 2

Posted by
|

Grieks Stoofvlees van Rund

Deze rundvlees stoofschotel is een variant op de welbekende Griekse stifado. Het verschil is dat er geen zilveruien worden gebruikt. Zilveruien zijn kenmerkend voor de stifado. Eet bij de stoofschotel rijst of orzo (Griekse pasta) en eventueel in blokjes gesneden feta.

Ingredienten (voor 4 personen)

Grieks Stoofvlees van Rund

Grieks Stoofvlees van Rund


1 kilo mager rundvlees, 3 uien (grof gesneden), blikje à 400 gram tomaten in blokjes, 35 gram boter, 4 eetlepels tomatenpuree, 4 eetlepels olijfolie, 2 deciliter droge rode wijn, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel kaneel, 6 blaadjes oregano (fijngesneden), zout en peper

Bereidingswijze

  1. Snijd het rundvlees in stukken van ong. 3 cm en bestrooi ze met zout en peper
  2. Verhit de boter met 1 eetl. olijfolie en braad het vlees in 2 gedeeltes bruin
  3. Doe de helft van de wijn erbij en laat dit even pruttelen. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en de puree toe
  4. Verhit ondertussen in een ander pannetje de 3 eetl. olijfolie en fruit daarin de uien en knoflook in 5 minuten lichtbruin
  5. Voeg de uien en knoflook bij het vlees en breng dit op smaak met oregano, kaneel en zout. Bestrooi het royaal met versgemalen zwarte peper
  6. Voeg 3 eetl. water toe en laat alles op een zacht vuurtje ongeveer 1 1/2 uur stoven. Voeg tijdens het stoven af en toe wat water of wijn toe
  7. Serveer de stifado met witte rijst. Het smaakt ook heerlijk met wat kleine stukjes feta erin
  8. Serveer met rijst of Kritharaki
Maria Markaki

Καλή σας ΄Ορεξη!
Kalí sas óreksi!
Eet smakelijk!


Maria Markaki
Kokkari, Samos


Contact


DE NIEUWSBRIEF
samos-magazine.nl

Ontvang periodiek een overzicht van de laatste berichten en gebeurtenissen op de website. Vul hieronder uw naam en emailadres in:


* 100% privacy, uw email-adres wordt niet doorgegeven aan derden en ook niet voor andere doeleinden gebruikt.